מדריך דייג במים מתוקים פרק א
The girl-fisher sits on a log in the middle of the river. Summer landscape

מדריך דייג במים מתוקים פרק א

אז רגע לפני משהו חשוב למי מכם שזאת הפעם הראשונה שהולך להתנסות בדייג.
הרשת מוצפת במידע וטיפים מצוינים כיצד לדוג, כולל מדריך זה.
יש לקחת בחשבון שאף אחד לא יכול להבטיח הצלחה בדייג, אחד הטיפים הטובים ביותר שאוכל לתת לכם זה סבלנות.
ניסיון ועוד ניסיון ובסוף זה קורה.אז אחרי הקדמה לא אופטימית בכלל בואו נבין איפה אנחנו יכולים ללכת לדוג בארץ במים מתוקים.

  • אחד המקומות הפופלארים ביותר לדיג במים מתוקים זאת הכנרת, האגם הטבעי הגדול ביותר בארץ.איפה בכנרת ?
    כמעט בכל חוף ניתן לדוג ולהנות, אבל כמה טיפים לבחירת מקום ודגשים.
    בעונת האביב מתחילת עונת הרביה של רוב דגי האגם ובתקופה זאת לפעמים יש איסור דייג בחלק מהחופים הצפוניים של הכנרת כדאי להתעדכן באתר משרד החקלאות.
    אני הכי אוהב לדוג במקומות בהם יש סלעים, צמחייה ופחות אנשים במים לכן הולך לחופים שהם לא חופי רחצה או שאלו חופי רחצה שיש בהם אזור גם לדייג.
    מהניסיון האישי שלי בלבד, אזור חוף הדקל, אזור הימיה של הדייגים, בטיילת של טבריה, אזור גינסור, יער הרוסים, חוף אמנון אלו אזורים נחמדים מאוד לדייג עם מקומות לשבת על סלע ולדוג.
  • אזור נחל הירדן לכול אורכו ניתן למצוא פינות חמד לדייג ושהיה על הגדה, אין נקודה ספציפית טובה יותר או פחות טובה.
    בכל עונה שווה לבדוק חלקים אחרים בירדן, לגבי שאר הנחלים קצת בלאגן כרגע לדוג שם מאחר ולא ברור מה שמורה ומה לא.
  • מאגרי מים ברמת הגולן, חל איסור לדוג במאגרים למרות שלא מעט אנשים דגים במאגרים, לא הרחיב בעניין כי אני באופן אישי דג רק במקומות טבעיים, כינרת, נחלים וים.
  • יש את נחל נעמן שיש בו באזור השפך והקיבוצים מקומות טובים מאוד לדייג.

שיטות הדייג הנפוצות (כדאי לקרוא על כל אחת מהן בנפרד:

פיתיונות נפוצים:
ברוב שיטות הדייג עם פיתיון במים מתוקים נעשה שימוש פחות או יותר באותם פתיונות.

  • תירס מקופסת שימורים – התירס המתוק הוא הפופלארי ביותר בדייג בכנרת ובנחלים, נעשה בו שימוש גם בתערבות הבצק השונות לדייג קרפיון, בורי, או מושטים.
  • תערובות מוכנות שקונים בחנויות דייג, אלה תערובות מיוחדות של אבקות שאותם מערבבים עם מים ויוצרים בצק, התערובות מותאמות לסוגי הדגים השונים בדגש על תערובות לקרפיון.
  • בצק בהכנה ביתית, בצק נוח לדייג באמצעות קפיץ, או בצק לדייג באמצעות חכת בוס, ניתן לדוג בכול סוג של בצק אפילו בפיתות רטובות עם מים וקצת וניל בשביל הריח.
  • תולעים שנחפרות מהאדמה קרוב למים ניתן לדוג עם תולעי שלשולים מהגינה, תולעים אדומות או אפילו רימות של זבובים.
    מגוון דגים ישמחו לפיתיון תולעים.
  • בכנרת ניתן להשתמש בבשר עוף כאשר ממש נרצה לדוג איזה שפמנון גדול ושמן.

החכות בהם נשתמש מאוד תלוי בסוג הדייג שאותו נרצה לעשות:

  • בדייג עם מצוף לרוב נשתמש בחכת בוס (מקל) עם מצוף באורכים שונים, אני משתמש במקל באורך 7 מטר, לבן שלי יש מקל 5 מטר, שניהם עשויים קרבון מה שהופך אותם לקלים מאוד ונוחים.
    בשיטת הבוס נזדקק לחוט, מצוף, משקולות קטנות, קרסים ופיתיון.
    ניתן גם להשתמש בחכת רולר קטנה וקלה ולחבר אליה מצוף, עוברות וקרסים.
    כמעט כל השנה
  • דייג באמצעות קפיץ או פתיונות על קרסים שאפשר לזרוק רחוק או להכניס את הפיתיון באמצעות סירה או רחפן, מצריך מאיתנו מקבל לחכת רולר באורך 3-4 מטר לפחות, חכות שאפשר לזרוק איתם משקלים גבוהים 100- 300 גרם רולר חזק עם חוט חזק לפחות 40, רולר מלא חוט יעזור לכם לזרוק רחוק יותר.
    נזדקק לעופרות גדולות לזריקה, קפיץ או קרסים שקשורות על חוט.
    רצוי סטנד שמקובע לקרקע שאפשר להעמיד עליו את החכה, פעמון שיתריע במידה ודג נתפס.
    אוכל טוב, וסבלנות.
    טוב לכול השנה, מעולה בחורף לעונת הקרפיון והבורי בכנרת.
  • דייג בזרזור חוויה איטנסיבית של דייג, תזדקקו לחכת זרזור אלו חכות באורכים 1.8 – 2.7 מטר שמסוגלות לזרוק משקלים בקטגוריות שונות
    0.5 – 7 גרם  או 1 – 10 גרם – אולטרה לייט
    10-30 גרם לייט
    וכן הלאה יש מגוון ענק של מידוד זריקה שונות.
    תזדקקו למגוון בובות או דמויים במשקלים שמתאימים לחכות שלכם, חוט בד איכותי, סיכות רולר מתאים לזרזור בגדלים של 1500 – 2500.
    הרעיון בגדול (בהמשך נפרט) לגרור בתוך המים בובה או ניקל שמדמה במים תנועה של דג קטן, חלש ושיהיה לדגים כייף לטרוף אותו. הדגים הטורים יתקפו ויתפסו בקרסים שיש על הדמויי.
    שיטה מהנה מאוד של דייג בעיקר באביב ובקיץ.סוגי הדגים שנפגוש בכנרת או בנחלים:
    (חשוב לי לציין שאני כותב רק על מה שפגשתי)
  • בינית גדולת קשקש
  • מושט עדדי 
  • שפמנון מצוי
  • בינית ארוכת ראש
  • מושט לבן
  • קרפיון
  • בורי
  • לבנון (סרדין כנרת)
  • כסיף (לא פגשתי)

כתיבת תגובה

סגירת תפריט