מדריך דיג בחכה עם מצוף, חכת בוס
אחת משיטות הדיג הקדומות ביותר הוא הדיג באמצעות חכה בוס.
כדאי לקרוא את המדריך חלק א קודם
זאת חכה ארוכה וגמישה מאורך 2 עד 9 מטר מחומרים שונים.
המומלץ ביותר אלו חכות עשויות קרבון מה שהופך אותן לקלות מאוד להחזקה ודייג במשך כמה שעות.
בסרטונים שלי תראו חכת קרבון 7.2 מטר שמאוד קלה ונוחה לשימוש.
המחירים נעים מטווח עשרות שקלים לחכות רגילות עד מאות שקלים לחכות קרבון.
במדריך הזה שיבלתי מספר סרטונים שיעזרו להבין יותר חלק מהדברים.
מעבר לקריאה של המדריך חשוב לי להדגיש שהחלק החשוב הוא להתנסות ולצאת כמה שיותר לדוג במקומות שונים, תמיד לחפש את הדגים בעומקים שונים באמצעות המשחק עם גובה המצוף, לדעת שרוב הדגים נמצאים בקרבת הסלעים או השיחים אם אלו מים מתוקים.
אז ככה השיטה מאוד פשוטה ודגו כך מאז ימי קדם, לקצה החכה קושרים חוט באורך 20 ס”מ פחות מאורך החכה, על החוט הזה מציבים מצוף, ישנם מצופים קטנים וגדולים אני משתמש לרוב במצופים 2 או 1 גרם נוח לי יותר לדוג איתם, חשוב ככול שהדגים אותם אנחנו דגים גדולים יותר אפשר להשתמש במצופים גדולים יותר וזה מאפשר שימוש בעופרת גדולה יותר שאפשר לזרוק רחוק יותר.
ממליץ בחום לחברה שתחילת דרכם לעבוד עם מצוף 2 גרם בתור התחלה.
מתחת למצוף נעשה לולאה שעליה נהדק עופרת קטנה, מטרת העופרת לזרז את שקיעת הפיתיון לעומק הרצוי שבו אנחנו שולטים באמצעות גובה המצוף מהקרסים.
ללולאה עצמה אנחנו נחבר ריג של שני קרסים או יותר לפי הרצון שלנו, רצוי מאוד שכל החוט לא יעבור את אורך המקל שלנו.
גודל הקרסים תלוי בגודל הדגים שאותם אנחנו אנחנו דגים, אני ממליץ על גדלים שונים, קרס קטנה וקרס יותר גדולה, ובמידה ונגלה שאנחנו דגים במקום עם דגים גדולים יותר נוכל להחליף לקרסים גדולות יותר.
איך קושרים את הכול ביחד ?
צפו בסרטון הזה.
בדייג במים מתוקים לרוב נשתמש בבצק או בתירס מקופסת שימורים.
מתכון בצק לדייג זה מתכון שאני משתמש בו שנים.
לאחרונה בחלק מהמקומות אני מכין בצק עם אוכל לכלבים שהומס במים או אוכל שנקרא פוד שאיתו מאכילים דגים בבריכות הדגים.
ניתן לקנות בחניות פילוטה שהיא בצק שהבסיס שלו אלו סרדינים מוערבבים עם קמח.
וכמובן אפשר עם התירס מקופסה, שווה לבדוק מה הדגים מעדיפים באותו זמן שאנחנו שם, בכנרת אני תמיד מעדיף תירס מקופסת שימורים.
ובצק מסטיק בצק שקל מאוד להכין מקמח ומים בלבד.
כאן תוכלו לראות כיצד אני מכין בצק מסטיק
הדייג עצמו:
אז הכנתי סרטון שמסביר את הדיג עצמו, וכיצד יש להשתמש במצוף.
אך אסביר גם במילים.
על הקרסים אנחנו שמים פיתיון, זורקים בעדינות את המצוף למים, וכלל מאוד חשוב ברגע שהמצוף במים העניים שלנו עליו, סוג של מדיטציה 🙂
לתנועות השונות של המצוף במים יש הרבה מאוד משמעות.
(קיימת שיטה נוספת למקומות עם הרבה מאוד גלים או זרימה חזקה של מים שבה אנחנו מוציאים את המצוף מחוץ למים ומרגישים מדי הדגים מושכים את הפיתיון).
- מצוף שוכב על הצד – הקרסים והעופרת נוגעים בקרקעית כדאי או לזרוק רחוק יותר או להוריד את גובה המצוף כדאי שיעמוד ניצב במים.
- מצוף זז לצדדים – או זרמים או שדג בודק את הפיתיון למטה, בכנרת ראיתי גם מושטים קטנים נוגעים במצוף.
- מצוף שוקע במהירות ועולה חזרה – דג ניסה לאכול את הפיתיון, משך כלפי מטה ושחרר, בבצק יכול להיות שגם הצליח לקחת את הבצק, שווה לחכות קצת ולראות אם האכילות ממשיכות.
- מצוף שוקע עמוק במים – דג בולע את הפיתיון זה הזמן למשוך את החכה ולנעוץ את הקרס. לא מבטיח תפיסה בכל שקיעה.
- המצוף שוקע מיד עם נגיעתו במים – המשקולות ששמתם כבדות מדי, או הרבה מדי פיתיון, יש להפחית משקל או להחליף למצוף גדול יותר. על המצוף אמור להיות כתוב כמה משקל הוא הוא יכול לשאת (תודה לרועי אלרום על התוספת הזאת מהפייסבוק)
- מצוף זז לאחד הצדדים לאחר שעמד יציב במים – דג מושך את הפיתיון בפה ושוחה איתו זה הזמן לתת משיחה קלה הוק סט.
- מצוף שוקע ונמשך בתוך המים – הדג משך את הפיתיון והקרס בפה שלו, סביר להניח שהוא אפילו כבר תפוס נשאר רק להרים את החכה.
צפו בסרטוני ההדגמה האלה:
דייג מצריך הרבה מאוד סבלנות והרבה מאוד ניסיון וניסיונות מעניינים, זה לא מדע מדויק, זה הזמן שלכם לנסות כל מיני צורות שונות של דייג.
רוצים הדרכה אחד על אחד בנושא צרו איתי קשר
שווה לצפות גם בזה באמצע יש הסבר נוסף