מתכון בצק לבורי וקרפיון בכנרת בצק עשיר עם תערובת עופות
בשתי היציאות האחרונות שלי לדייג פיתיונות בכנרת יצאתי עם חברה שלימדו אותי והסכימו ללמד את כולם על המתכון שלהם לבצק שאותו שמים על קפיץ דייג שמתאים לדייג בורי וקרפיון ולא למושטים.
בבלוג תמצאו גם מתכון פשוט יותר לבצק לקפיץ שמתאים יותר למושטים ופחות לקרפיון ולבורי.
ההבדל בין שני הבצקים מלבד המרכיבים הוא שהבצק הזה מתפורר לאט לאט במים ומתאים לצורך האכילה של הבורי והקרפיון, לעומת הבצק השני שהוא דביק מאוד ומתאים לאכילה של דגים שלוקחים ביסים.
אז אלה החומרים שתצטרכו:
- תערובת עופות / תערובת מטילות (אפשר לרכוש בכל חנות חיות)
- חבילת פתי בר
- לחם טחון או פירורי לחם
- וניל
- מים
למרות שבסרטון תראו את הכול מצולם אכתוב גם את ההסבר:
להשרות את התערובת במים, לא צריך הרבה מים בעיקר להרטיב את התערובת לא להטביע אותה, להשרות כשעה בערך.
לאחר מכן להוסיף לחם או פירורי לחם, פתי בר מפורר קצת מים ווניל ולערבב לקבל עיסה לא דביקה מדי ולא יבשה מדי.
הבצק צריך לאט לאט להתפרק במים לא להיות מסטיק.
צפו בסרטון ותהנו: