מתכון בצק קפיץ דייג
חומרי גלם:
- קילו קמח לבן
- חצי קילו קמח תירס
- תמצית וניל
- קופסת שימורים תירס מתוק
- 3 כפות סוכר
- קצת שמן (בערך 3 כפות)
- 2.5 כוסות מים
הוראות הכנה:
מכניסים את הקמח למערבל או לקערה. מוסיפים את הקמח תירס ומתחילים להוסיף מים ולערבב לאט לאט.
פותחים את קופסת התירס ומוסיפים את המיץ מהקופסה לתערובת שלנו, וחצי בקבוק קטן של תמצית וניל, מוסיפים קצת שמן ושומרים על מרקם יבש של הבצק, לא דביק, וממשיכים להוסיף מים על פי הצורך.
לקרת סוף הלישה של הבצק כשהוא יבש מוסיפים חצי מקופסת התירס לתערובת ולשים, במידה והבצק דביק מדי מומלץ להוסיף קמח כמה שצריך.
התחושה ביד אמורה להיות של בצק יבש אפילו קצת חולי, להרגיש את הקמח תירס.
אמור להיות לבצק ריח חזק של תירס ווניל.
תוספות: ניתן לרכוש בחלק מחנויות הדייג תערובות ותמציות ריח שניתן להוסיף לבצק.
בהצלחה